Загальногімназійний урок Мужності на базі Озерненської гімназії

Posted on Updated on

На передодні Дня пам’яті та примирення, 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, в Озерненській гімназії відбулися заходи, метою яких стало вшанування подвигу українського народу, увічнення пам’яті про загиблих воїнів Другої світової війни, воїнів-афганців, героїв Небесної сотні, учасників антитерористичної операції.

Педагогічний колектив гімназії та учнівська молодь підтримали ідею використання «маків пам’яті» для вшанування жертв усіх військових конфліктів. Гімназисти власноруч виготовляли червоні маки, роздавали їх рідним, друзям, знайомим.

8 травня 2015 року в Озерненській гімназії пройшов загальногімназійний урок Мужності.

З учнями 8-х класів працювали представники соціально-психологічної служби – Оксана Олександрівна Капалб і Людмила Петрівна Козак. Урок був проведений з використанням методів неформальної освіти. Такпід час уроку учні мали можливість працювати в рамках вправи «Кидання каміння», яка представлена у посібнику з освіти в галузі прав людини за участю молоді «Компас».

Під час заходу було використано метод рольової гри, для того щоб зрозуміти чому люди вдаються до насильства. Цілі заняття: розвинути розуміння того, що змушує людей бути жорстокими, та наслідків їх жорстокості; розвинути навики реагування на жорстокість у ненасильницький спосіб та виховати відчуття справедливості та відповідальності.

Є багато різних можливостей дізнатися про жорстокість та навчитися реагувати на неї у ненасильницький спосіб. Він залежатиме від того, працюєте ви в офіційному чи неофіційному секторі, від політичних, соціальних та економічних умов у вашій країні, від віку людей, а також від їх інтересів та мотиваці. Також він, безсумнівно, залежить від вашої компетенції.

На жаль, так сталося в Україні, що ми змушені захищати єдність нашої держави, її кордони та незалежність. Усі повинні пам’ятати, що ми громадяни держави Україна, ми повинні вчитися любити свою землю, свій народ, культуру, як любили її ті люди, які загинули за нашу незалежність. Україна  багатонаціональна, багатомовна, але Україна  єдина. Пам’ятаємо, не забуваємо і цінуємо нашу Батьківщину. Збережемо  наш патріотизм, віру та силу духу для наступних  поколінь.

Світ – не чорно-білий, в ньому повно фарб і півтонів.

Зустріч з учасником АТО -випускником гімназії Заярним Артемом

Автори:

Козак Людмила

Капалб Оксана