На базі Озерненської гімназії відбувся осінній відбірковий етап змагань “ВЕЛОКРОС-2018”

Posted on Updated on

На базі Озерненської гімназії 22 вересня 2018 року за авторською програмою спортмайстра, чемпіона України зі стратшосе Віктора Матковського відбулись змагання з техніки велоспедної їзди “Велокрос-2018”, учасниками яких стали учні 5-11 класів Озерненської гімназії. З кожним роком актуальність такого конкурсу лише зростає серед учнів гімназії.  Тому що, для молоді, яка в позаурочний час залишається сам-на-сам з дорогою поза увагою батьків з різних причин, безпека в на дорозі і під час дозвілля є надзвичайно важливою. Допомогу в організації спортивних заходів та підрахунку результатів надали учасники гімназійного рою «Нащадки козаків» – юні джури Смірнова Софія, Свінціцька Анастасія, Князєв Данило, які роз’яснювали меншим учням правила техніки безпеки на дорозі та правила дорожнього руху для пішоходів і велосипедистів.

1 2 3 5 13 15 16

Представлена методика, яку розробив чемпіон України зі старт-шосе Матковський Віктор Едуардович – головний суддя змагань, дозволяє швидко і якісно навчати техніці велосипедної їзди велосипедистів різної кваліфікації. Метою навчання є послідовне проходження на велосипеді тестових фігур і перешкод, спочатку – на невеликій швидкості. Спортсмени і аматори велоспорту навчаються маневруванню, проїзду по обмеженій площі дороги, техніці поворотів і розворотів, здатності правильно набирати швидкість і можливості її безпечно зменшувати. Особлива полоса перешкод може виявляти здатність дітей, що навчаються, підтримувати рівновагу і вірно вибирати режим гальмування. Відповідна програма сертифікована та використовується для проведення показових виступів велосипедистів у заходах ДАІ – «Велосипед і дорога». Віктор Едуардович тренує велопатруль Житомирського міського відділення поліції та координує велозмагання і заходи серед учнівської молоді, які організовуються на базі Озерненської гімназії.

17 19

Кожний учасник змагання отримав сертифікат Міжнародного Олімпійського руху, призи та подарунки, пам’ятки з правилами техніки безпеки для велосипедистів, відеодиски «Олімпійські цінності. Спробуй застосувати у реальному житті».

Учасники старше 14 років пройшли в наступний обласний етап змагань: Подзоров Леонід 11Б клас (І місце), Князєв Данило 9А клас (ІІ мсіце). Серед дівчат перемогли та будуть представляти гімназію на обласному етапі Смірнова Софія (І місце), Свінціцька Анастасія (ІІ місце). В середній категорії (11-14 років) призові місця отримали Задоєнко Роман 6Б клас (І місце), Ясногородський Євген 6-А клас (ІІ місце), Скоковський Кирило 7А клас (ІІІ місце). В молодшій категорії (до 11 років) переможці – Геча Кирило 5Б клас (І місце), Прохор Владислав 5В клас (ІІ місце).

7 8 9 11 12