Подаруй дитині свято – 2015

Posted on

Коли морозяне повітря пахне хвоєю та мандаринами, усі ми відчуваємо наближення новорічних свят. Кінець року для багатьох з нас асоціюється не лише з періодом очікування Різдва, а й з підбиттям деяких підсумків року, що минає. Це хороша нагода нарешті завершити розпочаті справи, приготувати приємні несподіванки для рідних та близьких, а ще – здійснити мрію дитини, що живе в школі-інтернаті чи дитячому будинку чи інших закладах такого типу, взявши участь у традиційній акції “Подаруй дитині свято”.

День 21 грудня для організаторів акції «Подаруй дитині свято» – колективу Озерненської гімназії пройшов в соціально-психологічному реабілітаційному центрі «Сонячний дім». Колектив інтерактивного театру «Панорама» Озерненської гімназії  подарував дітям чарівне дійство «Пригоди у країні казок», самоврядування гімназії спільними зусиллями з батьками гімназистів та класними керівниками зібрали для дітей корисні подарунки. До цьогорічної організації свята долучились і представники осередку Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта».

Вже на порозі закладу нас зустрічали добрі очі дітей, які чекали дива. Роздаючи подарунки, ми чули багато слів захоплення, та найбільше нам запам’яталась фраза малесенького хлопчика, котрий із великими очима вимовив: «Ю-ю-ю-ю-й, скільки подалюнків!». Казку, котру ми показали, діти дивилися тихо і чемно, та коли на сцену вийшов сам Миколай – в дитячих очах загорівся вогник, а з залу почулось: «Оце справжній Святий Миколай!». Діти вже не могли всидіти на місці.

І ось, нарешті, настав час отримувати подарунки! Очі світяться, посмішки «від вуха до вуха», шум, гамір, на місці не сидиться, до пакунків біжать, шпортаються, біля Миколая ніяковіють. Хоч подарунки вдвічі більші за деяких їх власників, ті все ж намагаються з ними ганяти… І все це відбувається так щиро, з неймовірною і неприхованою радістю!

Щирий сміх, обійми та слова вдячності для ВСІХ помічників святого – це саме те, що ми отримали від цих дітей.

Коли настав час прощатись, діти ніяк не хотіли відпускати нас. Десятки щирих оченят у вікнах закладу супроводжували нас. Додому ми повертались втомлені, та щасливі!

Дякуємо святому Миколаю за чудо, яке відбулось цими днями у десятках маленьких сердець!