Семінар по театральному мистецтву

Posted on Updated on

Інтерактивний театр як інноваційна методика протидії насильству в молодіжному середовищі

12 березня 2015 р. було проведено методичний семінар “Інтерактивний театр як інноваційна методика протидії насильства в молодіжному середовищі”, який мав на меті стати фундаментальним підґрунтям до підготовки Другого обласного фестивалю інтерактивних театрів “Об’єктивНА реальність”.

Метою Фестивалю є обмін досвідом за творчий рік та популяризація театрального мистецтва як засобу ефективного залучення молоді до вирішення соціальних проблем сьогодення через формування їх активної життєвої позиції, розширення можливостей впізнавання та ідентифікації випадків насильства та підвищення рівня поінформованості дітей та молоді віком від 10 до 19 років з питань протидії насильства в молодіжному середовищі над дівчатами та жінками шляхом використання засобів театрального мистецтва.

Учасницями семінару стали педагоги-організатори, практичні психологи, соціальні педагоги, керівники творчої самодіяльності молоді навчальних закладів м.Житомира та області, а також акторки соціально-інтерактивного театру “Життя”, майбутні волонтерки Фестивалю тощо.

Також у заході взяли участь представники соціально-психологічної служби Озерненської гімназії – Капалб Оксана Олександрівна та Козак Людмила Петрівна, які є засновницями інтерективного театру «Панорама».

Під час заходу було обговорено особливості підготовки інтерактивних вистав та Фестивалю загалом, причини, види та форми, наслідки насильства, окреслено актуальні теми з якими в подальшому будуть працювати інтерактивні театри.

Семінар проводили: Інна Палько – координаторка Другого фестивалю інтерактивних театрів “Об’єктивНА реальність”, Дмитро Курінний – художній керівник соціально-інтерактивного театру “Життя”, Вікторія Безсмертна – координаторка проекту “Життя без насильства”.

Проект реалізовується ЖОГО “Фідем” в рамках програми Українського Жіночого Фонду з попередження насильства серед молоді за фінансової підтримки “Трастовим фондом ООН з викорінення насильства щодо жінок”.

театр інноваційнмий методТеатр інноваційний метод