Анжеліка Русятинська зайняла перше місце в обласному конкурсі екскурсоводів-краєзнавців.

Posted on Updated on

Переможцем Обласного конкурсу екскурсоводів-краєзнавців, який пройшов 2 лютого в Житомирському Обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, стала учениця 10-б класу, вихованка гуртка “Юні музеєзнавці” Анжеліка Русятинська з екскурсом “Україна в обіймах війни” в номінації “Музеї військово-патріотичного профілю”.
Музейна справа в гімназії має свій неповторний шлях та розвиток. Музейний осередок, навколо якого діють гуртки національно-патріотичного напрямку “Патріот”(керівник Герман Т.В.), “Пошук” (керівник Геча О.А.) та “Юні музеєзнавці”(керівник Мельник Л.В.) докладають  не малих зусиль до сбереження і дослідження  історії навчального закладу, історії льотного гарнізону Озерного, долі  учасників навчально-виховного процесу, які безпосередньо були пов’язані в бойовими подіями ІІ світової війни та  війни в зоні АТО.
Тут працюють люди із всеперемагаючою вірою в силу свого народу і своєї держави, утверджуючи духовну гармонію українського нового дня. За станніх 3 роки музейний фонд зібрав понад 120 музейних предметів, серед яких раритетні та унікальні експонати матеріальної історико-культурної спадщини України.  Анжелика музейНайважиливіше кредо музейного осередку – це усвідомлення, що кожна мить життя, кожна подія не проходить безслідно. Ми творимо історію сьогодні. Пам’ятаємо…Бережемо…Шануємо…Вивчаємо…
Керівнику гімназійного музею Мельник Любові Валеріївні та її вихованцям-юним музеєзнавцям, зокрема Русятинській Анжелі, побажаємо впевненості у перемогу на Всеукраїнському етапі конкурсу, віри, що усі досягнення мають відгук в історії нашої Батьківщини, нашого Озерного, області та всієї нашої волелюбної держави.