День Героїв Небесної Сотні

Posted on Updated on

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.

Революція гідності є однією з най масштабніших подій у новітній історії України, результатом якої стало повалення режиму проросійського президента Віктора Януковича та відновлення європейського курсу розвитку України. Однак, у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу, українці заплатили високу ціну – 107 загиблих Героїв Небесної Сотні.

Серед них – представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України й навіть з-за кордону. Наймолодшому із загиблих, Назарієві Войтовичу, було лише 17 років, а найстаршому учаснику Революції гідності Іванові Наконечному – 82 роки.

Рій «Нащадки козаків», старша вікова категорія та рій «Непереможні», середня вікова категорія, присвятили свій  виступ  на Всеукраїнському конкурсі  «Ватр» під девізом «Слава Героям»! цим буремним подіям.

У всіх класних колективах пройшли ранкові зустрічі та години спілкування на тему «Вшануємо пам’ять Героїв Небесної Сотні».