День Гідності та Свободи

Posted on Updated on

Україна – це територія  гідності і свободи. Такими нас зробили цілих дві революції –Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-2014  року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Головний символ Революції Гідності, як і нашої держави – Державний Прапор України. Єдиний духовний помічник – Державний  Гімн  України.

Після подій Революції Гідності і до сьогодні на Сході України, на жаль, ідуть військові дії, в ході яких було втрачено вже тисячі життів солдат та мирних жителів. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Адже Україна – це територія гідності і свободи.

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного  і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина національних інтересів України та її європейського вибору, установлено в Україні щорічне святкування Дня Гідності та Свободи 21листопада.

Напередодні  педагоги Озерненської гімназії разом з учнями провели ряд виховних заходів. На яких було наголошено наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому. Лише повага до себе може стати рушійною силою великих змін. Посягання на гідність – ось що має турбувати по-справжньому. Всі проведені заходи несли патріотичний дух, нескореність громадян України.

Пам’ять про ті страшні дні має жити вічно в серцях усіх українців.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!