До Дня вшанування жертв голодомору на Україні в актовій залі гімназії був організований захід-реквієм «Геноцид червоним терором».

Posted on

Жила Вкраїна. Плакала, стогнала
Проте я твердо свідчити берусь:
За всі віки безхліб’ям не загнала
Нікого в землю Україна-Русь.
Від тих часів, коли з’явилось рало,
Голодних мук не відало село.
Хай неврожай – та люди не вмирали:
З двадцятим віком лихо це прийшло.

          84 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.

До Дня вшанування жертв голодомору на Україні в актовій залі гімназії 27 листопада вихованцями гуртка «Юні музеєзнавці»(учні 8-А та 10-Б класів), «Теревеньки»(учні 9-Б та 8-А класів) та учнівським самоврядуванням був організований захід-реквієм «Геноцид червоним терором».

Учні представили архівні сторінки правди про жахливі роки голодомору та репресій на Житомирщині, відео репортажі про наукові дослідження геноциду українського народу у 30-х роках ХХ століття.

Класні колективи організували виставку газет присвячених роковинам трагедії 1932-33 років та меморіальні міні-експозиції «Запали свічку» у своїх класних кімнатах.  Роковини голодомору назавжди залишаються в пам’яті українського народу, щоби уберегти майбутні покоління від втрати гуманізму, толерантності та християнської моралі.