Тиждень безпеки життєдіяльності

Posted on

З 21.10 по 25.10. 2019 року в гімназії проведено тиждень безпеки життєдіяльності. Основна мета – допомогти сформувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіти основами здорового способу життя, формувати правила безпечної поведінки та дотримання їх у різних життєвих ситуаціях.

Тиждень відкрито ранковою службою новин – тема «Бережи життя і здоров`я», яку підготувала Довгань Н.П., заступник директора з навчально-виховної роботи.

Самими активними учасниками заходів у рамках тижня були учні початкових класів. Залюбки брали участь у вікторині «Твої рятувальники: пожежна охорона, медична допомога, поліція, аварійна служба газу. Як повідомити про аварію?»

Учителі 1-х класів провели екскурсію-бесіду про правила поведінки у спортивному залі та під час спортивних занять. Вихователі групи продовженого дня провели годину спілкування «Це потрібно знати. Надзвичайні ситуації. Як себе поводити під час них». Учні малювали малюнки.  Соціальний педагог, Практичний психолог з учнями 5-х класів, 7-9 класів провели рольову гру з елементами тренінгу «Безпека в гімназії. Конфлікт. Шляхи його вирішення»,  «Незнайомі люди». Учителі основ  здоров`я» з учнями 6-х класів переглянули відеофільм з профілактики невиробничого травматизму, правил поведінки у побуті.

З учнями 10-11 класів учитель захисту Вітчизни переглянув презентацію з обговоренням «Надзвичайні ситуації техногенного характеру та їх класифікація».

Отримані теоретичні знання всі учні закріпили на практичних заняттях під керівництвом учителя образотворчого мистецтва. З великим задоволенням вони малювали різні ситуації і вихід із них.

Напередодні канікул учителями початкових класів, класними керівниками 5-11 класів  з учнями проведено і записано в класних журналах бесіди з техніки безпеки. Також доведено до відома учнів лист відділу освіти, національно-патріотичного виховання, молоді та спорту №10/754 від 16.10.2019 року «Про заборону використання піротехнічних засобів»

1 2 3 4 5