Тиждень протидії булінгу

Posted on

Впродовж тижня з 26.09. по 01.10.21р. класними керівниками були проведені тематичні виховні заходи в класах (згідно розкладу). Учні говорили на тему «STOP булінг». Метою роботи вчителів було знайомство з поняттям «булінгу», його попередженням; виховання в учнів почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насилля; розвинути вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формування навиків відповідальної та безпечної поведінки.  Молодші учні під керівництвом педагогів у доступній формі отримали знання про булінг через перегляд мультфільмів, рольових ігор, малювання малюнків.

Для учнів 5-9 класів Івченко О.С., практичним психологом, Стеценко А.О., соціальним педагогом було проведено тренінг «Булінг як форма насилля у закладі освіти» та дискусію «Епідемія булінгу в закладах освіти і що робити?». Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Учням було роздано пам’ятки про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, з яких вони дізналися про свої права, обов’язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему. Разом з дітьми оформлено інформаційний стенд «Я проти булінгу!»

З учнями 9-11 класів класні керівники провели засідання круглого столу «Насилля поруч зі мною: сутність, види проявів, профілактика», «Способи та методи вирішення проблеми булінгу у дитячому середовищі». Під час спілкування учні розповідали як вони розуміють поняття «булінг», які бувають види та прояви булінгу, висловлювали свої думки та судження щодо того, як уникнути конфліктних ситуацій.