Другий обласний фестиваль інтерактивних театрів «Об’єктивНА реальність»

Posted on Updated on

Привернення уваги людей до гострих проблем суспільства завжди найкраще вдається через мистецтво. Саме з такою метою 30 квітня у м.Житомир пройшов Другий обласний фестиваль інтерактивних театрів «Об’єктивНА реальність».

Фестиваль “Об’єктивНА реальність” проводився на конкурсній основі.

Метою Фестивалю стало згуртування та укріплення зв’язків між творчою молоддю Житомирщини, реалізації їх творчого потенціалу та підвищення рівня поінформованості дітей та молоді віком від 10 до 19 років з питань протидії насильства в молодіжному середовищі над дівчатами та жінками в напрямку розширення можливостей ідентифікації випадків насильства тощо.

До участі у Фестивалі були запрошені аматорські театральні колективи, у складі студентів вищих навчальних закладів Житомирщини усіх рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування, а також учнів ЗОШ.

У Фестивалі прийняли участь:

актив-група «Лідери», Центр позашкільної освіти (м. Коростень);

«Панорама», Озерненська гімназія;

«П’ятий елемент», ЗОШ №5;

«Одна сота хвилини», ЗОШ №16;

«Malum», ЗОШ №32;

«Захисти життя», Житомирський професійний ліцей сфери послуг;

«Персона», Житомирський інститут медсестринства;

«Нове життя», Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова;

«Вище неба», соціально-психологічний факультет, Житомирський державний університет імені І.Франка.

Також хочеться звернути увагу на гостей свята, які подарували глядачам прекрасний настрій, а самк:

соціально-інтерактивний «Театр життя»;

танцювальна студія «Фієста»;

вокальна студія «Амадеос».

Інтерактивний театр «Панорама» – колектив учнів, який був створений на базі Озерненської гімназії на передодні нового 2015 року для участі у акції для дітей-сиріт «Подаруй дитині свято». Після успішного завершення благодійної акції учні надихнулися на подальшу роботу в рамках театрально мистецтва. Колектив театру постійно змінюється – все нові і нові учасники долучаються до реалізації заходів, проектів та акцій.

Інтерактивний театр Озерненської гімназії «Панорама» цього разу вийшов на сцену у складі 10 акторів, а саме Перекос Юлія, Смірнова Анастасія, Ткачук Марина, Карпенко Валерія, Русятинська Анжеліка, Нечега Дар’я, Ісаєв Володимир, Іванов Сергій, Габзівський Дмитро, Чорненький Олексій.

Колектив театру отримав дипломи за перемогу в наступних номінаціях – «Соціальна профілактика торгівлі людьми», «Соціальна значущість», «Майстри взаємодії з глядачем», а у номінації «Найкраща акторська робота» здобула перемогу Нечега Дар’я.

Фестиваль відбувався в рамках проекту «Життя без насильства», який реалізовується ЖОГО «Фідем» в рамках програми Українського Жіночого Фонду з попередженням насильства серед молоді за фінансової підтримки “Трастовим фондом ООН з викорінення насильства щодо жінок” за сприяння Управління культури та Управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації, Управління освіти Житомирської міської ради.

Від імені всіх учасників Другого обласного фестивалю інтерактивних театрів «Об’єктивНА реальність» за участю учнівської та студентської молоді, висловлюємо щиру подяку організаторам і сподіваємось на те, що цей захід стане ще однією гарною традицією для Житомирщини та її візитівкою.

UUbLGMA9gv4