Зробимо Україну чистою разом!

Posted on Updated on

суботник25 квітня 2015 року в Україні відбулась п’ята соціально-екологічна акція «Зробимо Україну чистою! – 2015».

«Зробимо Україну чистою!» – це громадська ініціатива, що об’єднує зусилля активістів руху «Let’s Do It, Ukraine! Зробимо Україну чистою!», громадських організацій: ВГО «Зробимо Україну чистою!», JCI, Простір свободи, AIESEC, ФРІ, Біржа соцреклами, Street Workout, зарадиздійснення спільної мети.

Це наймасштабніший міжнародний екологічний соціальний проект, організатором якого виступає – Всеукраїнська громадська організація «Let’s do it, Ukraine» – учасник загальносвітового руху «Let’s Do It, World!».

Метою акції є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього долучення місцевих громад до прибирання зелених зон та благоустрою територій своїх міст та селищ.

Головними напрямками акції є еко-виховання, благоустрій та правильне поводження з відходами.

Акція є значущим всеукраїнським еколого-просвітницьким заходом (з досвіду попередніх років), який отримав високу всебічну оцінку і суспільне визнання.

Акція «Зробимо Україну чистою!» – це частина міжнародного екологічного проекту «Let’s Do It, World!», який об’єднує понад 9 000 000 людей з 112 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. За якістю проведених прибирань Україна щороку входить у десятку найкращих країн.

Досвід свідчить, що у цій акції беруть участь мешканці усіх регіонів країни та об’єднуються заради того, щоб очистити від сміття своє місто, селище.

Учні і працівники Озерненської гімназії вже вкотре з радістю і наснагою прийняли активну участь у проведенні акції «Зробимо Україну чистою!». Учні на чолі з учителями гімназії прибирали територію селища Озерне. Задумайтесь на мить – лише з території місцевого стадіону винесли більше ста пакетів сміття.

Під час прибирання дітей переповнювали найрізноманітніші емоції. Гімназисти задавали багато філософських питань на кшталт: «Навіщо люди викидають сміття собі під ноги?», «Хто буде гарантом того, що селище після нашого прибирання залишиться читсим?», «Хто має контролювати порядок у селищі?», та багато інших.

Учні дійшли висновку, що кожному необхідно для себе відповісти на ці запитання і тоді є шанс зберегти прекрасну природу нашого селища.

Ця акція надала можливість кожному мешканцю Озерного зробити свій добровільний і посильний внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації на благо майбутнього нашої країни.

Захід не лише сприяє благоустрою та озелененню селища, він також сприяє підвищенню рівня екологічної культури населення, сприяє вихованню дітей та молоді в дусі любові та дбайливого ставлення до природи. Спільними діями ми можемо не лише зробити наші вулиці чистішими, але й внести вагомий внесок у виховання дбайливого ставлення до життєвого простору та очистити його для краси і порядку.