Психологія – це серйозно

Posted on

Життя нашої гімназії дуже активне. Немає дня, який би не відзначився незвичайним заходом, конкурсом, святом… Цей тиждень запам’ятався учням Озерненської гімназії, як тиждень психології.

З 12 по 16 жовтня в Озерненській гімназії відбувся тиждень психології на тему: «Психологія – це серйозно». Весь тиждень проходив під девізом «Все залежить від нас».

Психологія – це цікава наука, що вивчає внутрішній стан людини. Тому, хто знає психологію, незрівнянно легше вирішувати свої проблеми, боротися зі стресами і бути щасливим. В цьому ми і переконалися на протязі тижня, кожний день якого був приурочений особливій темі і ознаменований якимись подіями.

Метою заходів було створити інтригу, налаштувати учнів та вчителів на «психологічну хвилю»; сформувати загальний позитивний настрій; спонукати до самопізнання через нетрадиційні форми роботи; навчити відчувати внутрішній світ людини і висловлювати свої почуття; розвивати активну життєву позицію; розвиток творчого потенціалу дітей, залучення до психологічної культури, яка сприяє особистому зростанню і самоактуализації кожної дитини і педагогів школи. А найголовніше – занурити всіх учасників навчально-виховного процесу в цікавий і загадковий світ психології.

На початку тижня психології було організовано виставку психологічної літератури «Доторкнись до світу психології», на інформаційному куточку розмістили вісник «З чого все починалось. Міф про Психею і Амура». Практичним психологом було також організовано огляд та аналіз психологічних притч: «Все в твоїх руках», «Все залишає свій слід», «Притча про любов», «Бог і людина», «Притча про цінності життя», «Все пізнається в порівнянні».

Протягом тижня було проведено казкотерапію «Вчитися із задоволенням» з учнями молодших класів.

Також під час цьогорічного тижня психології були проведені групові тематичні консультації для учнів та їх батьків на теми: «Чому буває кепський настрій», «Що таке конфлікт і як з нього вийти», «Чому потрібно вміти розслаблятися», Що робити коли життя здається зовсім похмурим».

Для учнів 8-11-х класів проведено вечір психологічного кіно. В рамках заходу дітям було продемонстровано дві повчальні кінокартини «Зірочки на землі» та «Осмосис Джонс».

Перший Фільм зображує життя та внутрішній світ восьмирічного Ішана. Не дивлячись на те, що у хлопця хист до малювання, його погана успішність змушує батьків відправити сина в школу-інтернат. Вам знайомі такі імена, як Ейнштейн, Да Вінчі, Дісней, Пікассо, Крісті? Всі вони страждали тим самим, що і восьмирічний хлопчик Ішан – дислексією. Але невелике відхилення від норми не завадило їм стати відомими людьми і носити титул геніїв свого часу. Ось і нашому Ішану абсолютно випадково прийшов на допомогу чудовий чоловік – Рам Нікум, вчитель малювання. Новий учитель малювання підозрює, що у хлопця дислексія, і допомагає йому подолати усі незручності, пов’язані з цим захворюванням. Він – єдиний хто розгледів потенціал і чималі творчі здібності у хлопчика …

Цікавим, змістовним був майстер-клас для класних керівників по проведенню вправи «Класне дерево». Найрізноманітніші дерева, які робили учні 2-4 класів протягом тижня прикрашали вхідні двері до класних кімнат.

З учнями 5-х класів проведено психологічну гру «Дізнайся більше про себе». У коридорі гімназії протягом тижня розміщено «Паркан психологічного розвантаження», на якому учні могли написати побажання один одному, а також вчителям.

Також протягом тижня у школі діяла «Пошта довіри» – хороший спосіб вирішення проблем для сором’язливих учнів.

Тиждень пройшов успішно. Всі класи отримали задоволення. В усіх учасників переважали позитивні емоції. Проведення тижня психології сприяло згуртуванню класних колективів, створенню позитивного настрою як у дітей, так і у дорослих, формуванню почуття гумору, подоланню негативних емоцій. Це стало своєрідним стимулом для особистісного і професійного зростання педагогів, реалізації нових ініціатив, активізації батьків, налаштуванню їх на співпрацю.

20151013_13423620151013_094235

20151012_13411720151015_134132

20151012_12423120151013_114107