Всеукраїнський тиждень права

Posted on Updated on

        Згідно з планом роботи Відділу освіти Новогуйвинської селищної ради, річним планом роботи Озерненського ліцею, з нагоди проголошення  Загальної Декларації прав людини, з метою підвищення рівня правової культури учнів з 04.12. по 09.12.2023 проведено   Всеукраїнський тиждень права.

        Всі заплановані заходи пройшли організовано, мали чітку структуру. Учасниками заходів були учні 1-11 класів.

        В рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини  дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій.

        Активними у проведенні були учителі 1-4 класів зі своїми вихованцями.

        Учні 1-А та 1-Б класів малювали малюнки, на яких зображували свої права: право на навчання, право на лікування, право на мирне дозвілля, допомагали у цьому їх учителі Булана О.М. та Яценко Т.В.

         Протягом тижня учителями Шаламай І.М. та Короткіх Л.В. на ранкових зустрічах обговорювалось питання прав та обов’язків учнів 2-А та 2-Б класів.

        Зеніна Н.В., Трубка З.Д., Неверова Л.П. зі своїми вихованцями провели виховний захід «Великі права маленької дитини», під час проведення якої  ознайомили учнів з основними правилами, гарантованими Декларацією прав дитини. Вчили дітей осмислено дотримуватись своїх прав та поважати права інших дітей. Цікавими змістовними були виховні заходи, проведені Панц О.Ю. та Федоренко О.В. з учнями 4-х класів: « Подорож у країну Прав Дитини», конкурс малюнків « Щаслива родина».

         З учнями 5-А класу, класний керівник Марчук О.В. та учнями 5-Б класу, класний керівник Рибак Т.М. проведено вікторину «Права свої знай, але про обов’язки не забувай», «Подорож у країну прав дитини».  Гаєвська О.Й. пояснила своїм учням, що активність у класних справах – це дотримання прав і обов’язків ліцеїстів.

         Гвоздецька Р.А., Чернишева К.М. на ранкових зустрічах обговорили питання про порушення прав дітей в Україні та дітей, які навчаються в Озерненскому ліцеї  під час війни.

         З учнями 7-А класу Ткаченко О.М. провела диспут «Ще конфлікт, чи уже булінг»?, Герман Т.В. з учнями 7-Б класу провела відеоурок «Еволюція прав людини. Порушення прав дітей під час війни», Яцюк С.В. з учнями 7-В класу обговорила ситуацію «Пропуски уроків – причина, як їй запобігти».

         Городецька О.В. зі своїми вихованцями  на ранковій зустрічі обговорила ситуацію «Як я виконую обов’язки та якими правами користуюсь»?, Пустигіна М.С., Горюнова С.Д.  на годині класного керівника обговорила проблеми класу щодо відвідування уроків окремими учнями, а також годину спілкування «Азбука права».

         Власюк Т.В. та Прилипко О.О. провели класну годину «Минуле- учитель майбутнього».

         Решетнікова Н.І., Павельчук О.А. провели тематичну бесіду «Розвиток права в історії. Обов’язок людей перед суспільством», «Права та обов’язки дітей як громадян України».

        Клименко О.Л., Бондар О.В. диспутували з учнями 11-х класів «Як молодь може відстоювати свої права», «Конфлікт інтерсів, як вийти з нього».

        Власюк А.П., учитель правознавства провів тематичні уроки з учнями 5-х класів «Ввічливість»,  з учнями 6-х класів «Як відбувається спілкування»,  «Права дитини і відповідальність», з учнями 9-х класів  «Конституційні права, свободи та обов’язки людини  громадянина», з учнями 10-х класів «Громадянське суспільство». Учениця Анатолія Петровича Франчук Віра взяла участь у написанні ессе на тему «Я маю право».

        Закінчився Всеукраїнський тиждень права  загальним уроком для учнів 1- 11 класів «Права дитини», який  був проведений 09.12.2023