Жодного дня без доброї справи!

Posted on Updated on

Є така громадянська позиція: «Бути корисним та допомагати іншим за будь-яких обставин».Це – абсолютно євангельські слова, але як часто ми забуваємо робити добрі справи!..

Головним практичним завданням для юних патріотів, вихованців козацького загону «Нащадки козаків»  вважається поклик «Ні дня без доброї справи!». Про це нагадує сьогодні юній джурі Озерненської гімназії подарований «Волонтерами Полісся» козацький хрест, що викарбуваний з уламків мін і гранат із зони АТО. Метал який ніс смерть нашим солдатам на сході  пройшов «хрещення» вогнем та набув форми козацького хреста. Таким знаком пошани, які викарбувані Іллєю з позивним «Коваль», вшановувались  бійці, які бали участь у АТО. Такою ж нагородою 9 листопада  були вшановані 9 учнів Озерненської гімназії та директор Власюк Анатолій Петрович за волонтерську підтримку  та допомогу на усі прохання «Волонтерів Полісся» для потреб фронту, а їх чимало.  Форма знаку за основу має козацький лицарський хрест, яким послуговувались козаки Хортиці. Такої форми хрести за честь становили на могилах козацької старшини та й зараз їх можна зустріти там де Мати-Хортиця і Батько-Великий Луг. Здавна козаки боронили рідну українську землю, рідну українську мову. Та закарбувалась історичною віхою для усієї гімназії ця подія у саме у День української писемності і мови. І кожного ранку, надіваючи хрест, учні гімназії, юні козаки і дівчата нагадують собі про це євангельське правило. І ввечері, коли дитина знімає «нагадування»,- може перевірити чи впоралася  із завданням. В цьому немає нічого дивного: коли нам потрібно запам`ятати або не забути щось – ми ставимо хрестик на руку. Віднині цей хрест є почесною емблемою загону «Нащадки козаків»  Озерненської гімназії та учнівського козацького самоврядування. Нагадування про обов’язок робити добро щодня.
Є у нас Батьківщина, є рідна земля, є мова, яку сьогодні необхідно берегти. Завжди є бідні та хворі…Є ті, кому важче…Є ті, яким необхідна моральна, фізична або духовна підтримка…
І дитині цілком під силу допомогти . Зовсім необов`язково витрачати на благодійність мільйони (хоча це було б і непогано), але добре слово, посмішка, вчасна підтримка або склянка води часто набагато цінніша за гроші.
Озерненська гімназія висловлює щиру подяку  представникам громадської організації «Волонетри Полісся» Олександру Філінському, Іллі «Ковалю» та усім волонтерам, які доносять зусилля дітей, педагогічного та батьківського колективу на справу допомоги українським воїнам на Сході України.